Știri

Donald Trump a primit copyright pe twitter din cauza unei melodii a trupei Nickelback

Twitter a şters un meme-video publicat miercuri de preşedintele american Donald Trump după ce a primit o reclamaţie privind încălcarea drepturilor de autor, potrivit CNN.

Postarea lui Trump este vizibilă, însă videoclipul nu poate fi rulat. Clipul editat era parte din videoclipul piesei „Photograph”, lansat de Nickelback în 2005, şi îl viza pe fostul vicepreşedinte Joe Biden şi pe fiul lui, Hunter.

Mesajul de pe Twitter face parte din atacurile lui Trump la adresa celor doi, protagonişti în scandalul telefonului dat de preşedintele american pentru începerea unei investigaţii în Ucraina.

După ce a fost dezvăluit acest lucru, liderii democraţi au început demersurile pentru punerea sub acuzare a lui Trump. Preşedintele a negat orice fărădelege şi şi-a intensificat atacurile asupra celor doi Biden.

Plângerea privind drepturile de autor a fost făcută de Warner Music Inc., companie separată de WarnerMedia care deţine CNN.

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat joi pentru CNN că entitatea răspunde plângerilor privind drepturile de autor primite de la deţinătorul acestora sau de la reprezentanţi autorizaţi.