Bicarbonat de sodiu pentru dinți. Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de întrebuințări, dincolo de cele alimentare. El poate fi folosit pentru albirea dinților, însă cu mare precauție, spun medicii.
Bicarbonatul de sodiu este o pudră alcalină și are multe beneficii, inclusiv pentru curățarea și albirea dinților. Este un produs ieftin și la îndemâna oricui, așa că este bine să știi cum să-l folosești.
Bicarbonat de sodiu pentru dinți
Pe lângă multele sale beneficii, bicarbonatul de sodiu este un remediu cu proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este considerat un medicament natural puternic ce luptă împotriva unei arii extinse de afecţiuni medicale, răceli, probleme dentare și ale pielii. Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a curăţa dinţii şi de a elimina placa bacteriană. Acesta te scapă de inesteticele pete de pe dinţi, cauzate de cafea sau tutun şi la ajută la eliminarea respiraţiei neplăcute.
Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu
Există mai multe combinații cu bicarbonat de sodiu pentru albirea dinților. Iată câteva dintre acestea:
Bicarbonat de sodiu și sare pentru albirea dinților
Se prepară un amestec din:
- 1 linguriță de sare de masă
- 3 lingurițe de bicarbonat.
Efectul abraziv ală sării va îndepărta depunerile de tartru de pe dinți și va ajuta în procesul de albire. Clătește bine gura la final, după periajul dințilo
Bicarbonat de sodiu și pastă de dinți
- 1 jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- pastă de dinți pentru o spălare
Amestecă bicarbonat cu pasta de dinți pe care o ai acasă sau presară praful peste periuța cu pasta de dinți. Periază dinții normal și clătește bine gura la final. Vei avea dinți mai curați și mai strălucitori.
Bicarbonat de sodiu și apă oxigenată
Apa oxigenată este cunoscută pentru efectul ei de albire și poate fi combinată cu bicarbonat de sodiu. Înmoaie periuța în apă oxigenată, apoi presară bicarbonat. Periază dinții normal. Clătește gura la final.
Bicarbonat de sodiu pentru dinți. Contraindicații
Un lucru foarte important de știut este că în caz de consum excesiv, bicarbonatul de sodiu poate avea şi alte efecte adverse, de la edeme localizate în zona feţei sau chiar generalizate, retenţie de apă, dar şi hipertensiune arterială. De aceea, medicii nu recomandă folosirea bicarbonatului în cantități mari și pe termen lung.
Stomatologii avertizează că, dacă nu ştim cum să ne periem dinţii cu acest preparat, ne-am putea face mai mult rău decât bine şi am putea ajunge la afecţiuni paradontale foarte grave. Medicii spun că periajul cu bicarbonat de sodiu efectuat incorect poate produce o serie de răni ale gingiilor. Aceste răni nu sunt altceva decât porţi deschise pentru infecţii, afte sau gingivite sau afecţiuni paradontale.
Stomatologii admit că, într-adevăr, bicarbonatul curăţă foarte bine şi deschide culoarea dintelui până la cea naturală, dar nu este indicat deloc să fie folosită pudra direct pe dinte, ci în anumite combinații. Bicarbonatul poate fi folosit în igiena orală, acasă, dar nu excesiv pentru că nici măcar periajul profesionist nu este indicat să se facă foarte des, cel mult de două ori pe an
În plus, nici combinaţia bicarbonat cu suc de lămâie nu se recomandă a fi folosită foarte des. Sucul de lămâie este un acid care poate produce demineralizarea smalţului dintelui, iar asta înseamnă început de carie.
Medicii spun că igiena orală corectă înseamnă paste de dinţi blânde şi detartraj, din 6 în 6 luni, la stomatolog.