Știri

Decizie șocantă! Sa-r putea ca fumătorii să citească avertismentele anti-tutun direct de pe țigară

După ce și-au dat seama că fumătorii ignoră avertismentele afișate pe pachetele de țigări, un grup de oameni de știință a propus ca acestea să fie scrise direct pe fiecare țigară. 

O echipă de cercetători de la James Cook University (Australia) au chestionat 2.000 de persoane, fumători și nefumători, privind locul în care ar trebui puse avertismentele anti-tutun și au descoperit că plasarea lor pe fiecare țigară în parte este mai descurajantă, în parte și datorită caracterului lor de noutate, relatează libertatea.ro.

Conform studiului, dr. Aaron Drovandi susține că de-alungul timpului avertismentele însoțite de imagini de pe pachetele de țigări nu-i mai pot șoca pe fumători.

Prigoana împotriva fumătorilor ar putea lua noi forme astfel că, pe lângă tradiționalele avertismente legate de sănătate, au fost testate și unele de alt tip, precum suma cheltuită anual pentru țigări sau durata timpului care ar fi irosit în timp ce fumătorii își savurează țigara.

Avertismentele de pe țigară, care sunt noi și au furnizat noi informații participanților la studiu au fost văzute ca mult mai eficiente decât avetismentele de pe pachet”, a spus Drovandi prezentând concluziile studiului.