Știri

Marina Almăşan, text dur despre TVR: ”Ne-ați umilit și prin această ignorare a noastră și…”

Conflictele dintre conducerea TVR și vedetele postului par să fi devenit o regulă. Marina Almășan, cea mai longevivă vedetă a postului public, a transmis un mesaj dur  la adresa conducerii postului.

Marina Almăşan a transmis un nou mesaj critic la adresa conducerii postului public, după ce Doina Gradea s-a opus difuzării unui documentar realizat de vedeta TVR. Marina Almășan, cea mai longevivă vedetă de pe micul ecran, pare să aibă zile fripte în TVR, în urma războiului pe care l-a început cu Doina Gradea, președintele instituției. (NU RATA, AICI: BARONUL ÎNDRĂGOSTIT, SĂRUTURI PĂTIMAȘE CU ”RUBENSIANA”)

”Dimineață cu surprize!  Aflu, cu stupoare, citind presa zilei, reacția oficială a conducerii TVR ( vă rog frumos, ori de câte ori folosesc acest cuvânt, să citiți în spatele lui: DOINA GRADEA, pentru că nimeni din structurile de conducere ale TVR nu-și permite să aibă o altă părere decât cea a conducătorului suprem) reacție generată de toate cele întâmplate în ultimele zile. Îi voi lăsa pe colegii mei de la MediaSind să demonteze, cu argumente juridice, dezinformările crase ce îi privesc, mă voi referi la ultimul paragraf al comunicatului, care mă vizează în mod direct. Îl redau aici, pentru cei ce nu au apucat să-l citească în presă : “…pentru acurateaţea informaţiilor prezentate publicului, precizăm că deciziile referitoare la producţiile din grilele TVR aparţin managementului editorial. Preşedintele – Director General nu discută şi nu decide asupra grilelor decât în masura în care acestea sunt supuse analizei Comitetului Director, atributul exclusiv al elaborării şi înaintării lor către Comitetul Director al SRTv fiind al directorului de canal, nicidecum al PDG. În aceste condiţii, declaraţiile din spaţiul public ale dnei. Marina Almăşan privind o posibilă scoatere din grilă a emisiunii pe care o realiza în urma unor conflicte interne cu PDG sunt lipsite de temei.”, precizează conducerea TVR.”.

Stimată doamnă Doina Gradea. În primul rând , doresc să vă asigur că prezența mea în grila TVR, deși pe deplin justificată din toate punctele de vedere, nu mai reprezintă demult o miză pentru mine. A-ți da sufletul – tu și echipa ta – pentru a fi văzut de nici măcar un telespectator dintr-o sută – aceasta este performanța postului public, administrat de dvs! – nu mai reprezintă demult o provocare profesională pentru noi, ci o simplă sarcină de serviciu. În al doilea rând, greșit susțineți ( căci DUMNEAVOASTRĂ sunteți în spatele acestui comunicat aberant) că nu aveți nicio legătură cu ceea ce apare pe post, în TVR. NIMIC NU SE FACE FĂRĂ ACORDUL DVS! Iar aici vă pot combate toți colegii mei, care au avut materiale refuzate de DUMNEAVOASTRĂ la difuzare. Ghinionul dvs a fost că mi l-ați refuzat și mie, culmea! fără ca măcar să-l vizionați. Iar eu nu am mai putut să tac. Altminteri, îngroșam rândurile tăcuților revoltați. Cred că e inutil să vă reamintesc că Direcția Programe – singura în măsură să decidă calitatea unui program difuzat – după vizionarea materialului meu ( și aceasta, după abia o jumătate de an de presiuni din partea mea!), a fost nevoită să vă informeze, și pe dvs si Consiliul de Administrație, că DOCUMENTARUL MARINEI ALMĂȘAN INTRUNEȘTE TOATE CONDIȚIILE PENTRU DIFUZARE. Nu a contat. Dumneavoastră nu ați vrut si basta! ( nu mai repet argumentele invicate de dvs, pentru că sunt jenante pentru un președinte de televiziune!) Din respect pentru colegii mei, aflați în situații similare, nu-i voi numi aici, fără consimțământul lor, dar vă asigur că umilințele la care ne supuneți au ajuns de netolerat!
Și, vă repet : miza luptei mele nu este nicidecum prezența mea în grilă ( după aproape 30 de ani de munca neîntreruptă, ar putea fi chiar nostim să privesc lucrurile de la mantinelă) ci oprirea declinului unei instituții la care țin atât de mult!

P.S. Precizez că port public acest dialog cu dvs și colegii dvs, intrucât toate adresările oficiale pe care le-am făcut, în acest ultim an, către dvs și echipa managerială ( cereri, petiții, memorii, solicitări de audiențe) , au rămas fără niciun răspuns. Ne-ați umilit și prin această ignorare a noastră și ați ucis orice urmă de dialog intre dvs și profesioniștii pe care i-ați dobândit, la instalare.”, a scris Marina Almășan pe Facebook.