Știri

Vreme severa pentru județele Suceava și Neamț!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi o avertizare cod galben de fenomene extreme în România, cum ar fi vânt puternic pentru zona de munte din județele Suceava și Neam , unde vor fi intensificări care vor depăşi la rafală 90 de kilometri la oră.

Avertizarea este în vigoare până la ora 12.00, la altitudini de peste 1.800 de metri.

Notă – Avertizările nowcasting și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate, precizează ANM. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

În octombrie, vremea în România

7 – 13 octombrie – valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în sud și sud-estul teritoriului. În rest, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

14 – 21 octombrie – temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, în special în regiunile extracarpatice. Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, până pe 28 octombrie, la nivelul întregului teritoriu, posibil chiar să fie ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

28 – 4 noiembrie – mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, poate ușor mai ridicate în regiunile sudice, estice și sud-estice.