Știri

ANM, avertizare meteo de vreme severă!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, chiar în această dimineață, o avertizare nowcasting de vreme severă imediată. Este vorba despre un cod galben care a intrat în vigoare la ora 6.15. 

Judeţele Gorj, Olt și Vâlcea se află – până la ora 9.00 – sub cod galben de ceaţă, potrivit informațiilor funizate, pe pagina dedicată, de către specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Cod galben – valabil de la: 09-10-2019, ora 6:15, până la: 09-10-2019, ora 9:00

Zone vizate:

 – Județul Gorj: Rovinari, Turceni, Tismana, Bâlteni, Bălești, Plopșoru, Țânțăreni, Padeș, Fărcășești, Urdari, Brănești, Telești, Ionești, Godinești, Câlnic;
– Județul Olt:
Strejești, Verguleasa, Vulturești, Grădinari, Dobroteasa;
– Județul Vâlcea:
Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Băbeni, Mihăești, Prundeni, Budești, Ionești, Galicea, Orlești, Olanu, Drăgoești, Voicești.

Se va semnala: ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Notă – Avertizările nowcasting și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate, precizează ANM. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.