ȘocȘtiri

Un preot din Pitești a vrut să calce cu mașina un pieton, vezi reacția pietonului!

În centrul orașului Pitești, un preot paroh a vrut să calce cu mașina un pieton. Camerele de supraveghere au surprins cum mașina preotului a lovit intenționat un bărbat care voia să treverseze regulamentar strada.

Preotul Ştefan Toroabă se întorcea de la biserică după slujbă și nu i-a acordat prioritate unui bărbat care voia să traverseze pe trecerea de pietoni, iar între cei doi s-a iscat o ceartă. Câteva secunde mai târziu, părintele îşi pierde cumpătul, accelerează şi îl izbeşte cu autorismul pe pieton.

A oprit la vreo 10 centimetri de mine. I-am zis: “Bă nene, e trecere de pietoni, e lumină intermitentă, trebuie să îmi dai prioritate! Ca tu nu ştii cine sunt eu! A scos telefonul să mă filmeze, eu i-am zis ”filmează pe cine vrei tu” şi am plecat, când am ajuns în faţa maşinii, a trecut peste mine.”, spune victima Cosmin Dușă pentru stirileprotv.ro.

În urma impactului, pietonul în vârstă de 33 de ani s-a ales cu traumatisme la cap şi la picioare, iar doctorii au decis care are nevoie de mai multe zile de ingrijri în spital. Din imaginile pe care le avem la dispoziţie în cadrul dosarului penal apreciem că există intenţie în săvârşirea faptei.”, precizează Marius Ștefan, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

La rândul lor enoriaşii parohului au rămas fără cuvinte și nu le-a venit să creadă gestul făcut de preot. Eu îl cunosc pe părinte de 15 ani sau 16, 17 ani… deci nu a făcut niciodată absolut nimic rău./ E mai aprig, aşa…. mai iute la mânaie .A greşit, să plătească. A avut momentul ăla de rătăcire.”, sunt doar câteva dintre comentariile oamenilor.

Pentru tentativa de omor, preotul risca până la zece ani de închisoare. Procurorii vor cere – în plus să nu mai mai conducă niciodată.