Știri

Ce amenzi a aplicat Registrul Auto Român service-lor auto!

Registrul Auto Român, prin Departamentul de Supraveghere Piață, a desfășurat, în ultimele două, acțiuni de control care au vizat activitatea service-urilor auto. Sancțiunile contravenționale aplicate ca urmare a acestor controale depășesc valoarea de 1.200.000 lei.

În cadrul acțiunilor de control desfășurate pe parcursul ultimelor două luni de Registrul Auto Român au fost verificate 891 de service-uri auto. Inspectorii Departamentului Supraveghere Piață au constatat următoarele neconformități: lipsa autorizației tehnice de funcționare, comercializarea unor componente provenite din procesul de dezmembrare a sistemelor de frânare și direcție, utilizarea în procesul de reparații a unor componente provenite din procesul de dezmembrare a autovehicule, fără a avea acceptul proprietarului autovehiculului reparat, precum și lipsa inspecțiilor finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparații efectuate.

Ca urmare a neconformităților constatate, inspectorii Registrului Auto Român au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1.229.000 lei.