Știri

Fugeo vă prezintă pe TVR 2 secretele familiei Floarei Calotă, celebrarea Luminiței Anghel și lacrimile Ilenei Popovici

O țară fără valori este un spațiu fără identitate. Poate că pare cumva reduntantă această frază, dar în peisajul în care nimic nu mai e corect și rațional, noi încercăm să ne ambiționăm și să vă oferim artă și cultură în forma cea mai accesibilă, bucurându-vă și de spectacol, de muzică bună, dar și de oameni speciali, pe care știm că-i iubiți și apreciați pentru carierele lor și pentru munca neobosită. Eroii României prezentate de Paul Surugiu-Fuego, în fiecare duminică, la TVR 2, sunt simboluri românești și adevărate lecții pentru cei care au nevoie de modele și de variante pentru a înțelege ce minuni ascunde această țară.

Așadar, duminica aceasta, de la ora 15.00, la TVR 2, vă oferim o ediție regală, cu poezie, cu sensibilitate și putere și cu un strop din înțelepciunea unor artiști care și-au definit activitatea și viața prin demnitate și profesionalism. O veți cunoaște pe Katharina Scheidereiter, o nemțoaică cu suflet românesc, care ne va oferi o lecție despre umanitate și curaj, voință și îndârjire, care stă în România de la 16 ani, studiind aici și hotărându-se să rămână și să ajute românii după ce a urmărit un reportaj cu niște copii ai străzii. Povestea ei este emoționantă și este un adevărat exemplu pentru cei care nu mai țin la țara lor așa cum ar trebui să o facă!

O ediție regală!

De asemenea, în exclusivitate, vin la noi cei din minunata familie a doamnei Floarea Calotă. Veți avea ocazia să o cunoașteți pe fiica artistei Ioana Calotă, actriță a teatrului Nottara, plină de sinceritate, povestindu-ne cât de mult o prețuiește pe mama sa.

În premieră, alături de taraful Balada, aceasta ne vor cânta un minunat duet. Li se alătură și soțul Ioanei, Alexandru Phillippide, descendent al celebrei familii de cărturari români, care scrie poezie și care ne va recita un poem al bunicului său celebru. Platoul va fi desăvârșit de opere de artă, picturi realizate de fiul Floarei Calotă, care-i reprezintă pe marii clasici ai literaturii românești. Nu putea lipsi nici un duet inedit alături de Paul Surugiu-Fuego!

Secretele familiei Floarei Calotă, celebrarea Luminiței Anghel și lacrimile Ilenei Popovici, duminică, la TVR 2, la emisiunea lui Fuego!

Duet spectaculos!

Luminița Anghel revine la noi și la fel ca anul trecut, o vom celebra, asta pentru că luni, 7 octombrie, este ziua ei de naștere. Artista ne va spune ce dorințe are la aceasta vârstă, ne va interpreta un moment special alături de baletul nostru și desigur, împreună cu Fuego, un duet spectaculos. La fel de spectaculos va fi și momentul Ralucăi Blejușcă. Cunoscută din anii 2000, din celebra trupă Angel, Raluca s-a retras o perioadă, a devenit mamă și a revenit mai puternică și mai dornică de a oferi artă la cel mai înalt nivel.

Aceasta a pregătit surprize și ne va spune ce-nseamnă să fii mamă a cinci copii! Actrița, omul de televiziune și muzicianul Ileana Popovici vine la noi cu istorii de cândva, amintiri și frumoase povețe, oferind un omagiu de excepție dedicat Basarabiei, împreună cu Paul, pe versurile marelui poet Grigore Vieru. Trupa Supermarket și baletul condus de Florin Mariș ne vor fi alături, ca de fiecare dată. De asemenea, Paul Surugiu-Fuego vă oferă în dar cele mai noi melodii ale sale, una dintre ele fiind scrisă de marele compozitor mondial, Eugen Doga, pe versurile lui Narcis Avădănei. Nu ratati!