Știri

Bărbat fugit din spital, găsit mort in curtea unității medicale!

Un bărbat de 33 de ani, fără adăpost, care a fugit din Spitalul Judeţean Mavromati din Botoșani unde era internat, a fost găsit după câteva ore, mort, în curtea unității medicale.

Potrivit reprezentantului spitalului, bărbatul fusese internat în urmă cu o săptămână din cauza unor probleme de sănătate cronice și luni seara a plecat din unitatea medicală fără acordul medicilor.

Este vorba despre un pacient neasigurat care a fost internat în secția de gastroenterologie a spitalului cu un diagnostic de ciroză hepatică. A fost internat săptămâna trecută însă aseară, din propria voință, a părăsit spitalul, fără să fie externat. A fost căutat timp de două ore de personalul medical, care însă nu l-a găsit, după care au fost anunțate autoritățile prin 112 și conform legislației s-au făcut actele pentru extrenarea disciplinară a pacientului”, a declarat Bogdan Alexăndroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Botoşani.

În urma căutărilor bărbatul a fost găsit mort, marți dimineața, în curtea spitalului.

Bărbatul a fost găsit decedat în această dimineață în curtea spitalului. În cauză a fost demarată o anchetă și se așteaptă rezultatele necropsiei pentru a se stabili cu exactitate cauza morții”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Potrivit acesteia, în cauză a fost deschis un dosar și se fac cercetări pentru ucidere din culpă.