Știri

Află acum, ce județe se află sub cod galben de ploi și vânt puternic.

 Meteorologii au emis, joi, o avertizare Cod galben de vânt puternic, ploi și descărcări electrice valabilă în județele Alba și Mureș până la ora 19.00. Potrivit specialiștilor, vântul va atinge 55-65 km/h.

Potrivit ANM, sunt vizate de avertizare localitățile Fărău și Noșlac, din județul Alba.

De asemenea, în județul Mureș sunt vizate localitățile: Luduș, Sarmașu, Band, Brâncovenești, Batoș, Râciu, Zau de Câmpie, Valea Largă, Sânpetru de Câmpie, Lunca, Chețani, Miheșu de Câmpie, Sânger, Cuci, Iclănzel, Șăulia, Bogata, Fărăgău, Pogăceaua, Șincai, Ațintiș, Grebenișu de Câmpie, Crăiești, Băla, Tăureni, Papiu Ilarian, Cozma.

Meteorologii avertizează că în aceste zone vântul va prezenta intensificări de 55-65 km/h, izolat cu aspect de vijelie și se vor înregistra descărcări electrice și cantități de apă de peste 15 l/mp.

Avertizările sunt în vigoare până la ora 19.00.

Tot joi, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, o avertizare nowcasting cod galben de ploi puternice și vânt pentru județele Cluj și Bistriţa-Năsăud valabilă până la ora 15.00.

Metereologii au anunțat pentru mai multe localități din județele Cluj și Bistriţa-Năsăud vânt puternic care la rafală depășește 60 de kilometri pe oră, descărcări electrice și ploi care vor cumula izolat 15 … 20 l/mp.

De altfel, întreaga țară se află de joi până sâmbătă dimineaţa sub o informare de ploi, vânt și frig. Potrivit ANM, în perioada 3 octombrie, ora 4.00 – 5 octombrie, ora 9.00, se anunță ploi moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată.