Știri

Titi Aur reacționează la tragedia din Ialomița

Cel mai cunoscut pilot de raliuri din România este de părere că un accident atât de grav cum s-a întâmplat în această dimineață, în Ialomița, are loc din cauza faptului că șoferii nu conștientizează pericolul de pe șosele! 

Șoferul unui TIR, care a adormit la volan, a provocat în această dimineață un carnagiu pe o șosea din Ialomița, după ce a intrat în plin într-un microbuz plin cu pasageri. Primele date arată că zece persoane și-au pierdut viața, iar alte opt au fost transportate la spitale din București în stare gravă.

Titi Aur, multiplu campion auto, susţine, într-o intervenţie avută la Antena 3, că “este o nouă tragedie şi din păcate nu se face nimic pentru evitarea unor astfel de momente. Nimic organizat pentru a reduce numărul de tragedii sau numărul de victime“.

Pilotul susţine că o mare parte din vină aparţine şoferilor “care nu conştientizează pericolul de pe şosele. Dacă nu purtăm centura de siguranţă, putem avea leziuni fatale şi la o viteză de 30 de kilometri pe oră“.

Totodată, multiplul campion auto dă vina pe atitudinea unor şoferi care consideră că nu pot păţi nimic “atâta timp cât se gândesc că sunt şoferi de mult timp şi conduc pe un drum cunoscut“.

Titi Aur este de părere că o soluţie pentru evitarea unor astfel de tragedii este “introducerea noţiunii de protecţia muncii. Singura meserie din România în care nu se face protecţia muncii este condusul maşinii“.