Știri

Un sportiv a murit in timp ce alerga la un semimaraton! Ce s-a întâmplat cu el?

Un alergător a decedat în timpul Semimaratornului Cardiff, după ce a suferit un infarct.

Conform BBC, alergătorul a fost consultat de o echipă medicală de urgențe pe traseu. Ulterior, sportivul a fost transportat la Spitalul Universitar din Wales, unde s-a stins din viață. Organizatorii au transmis că toți cei care au luat parte la evenimentul sportiv sunt îndurerați. Încă nu se cunosc detalii în legătură cu identitatea alergătorului.

Matt Newman, președintele executiv al Run 4 Wales, a declarat, într-o postare pe pagina personală de Twitter: ”Condoleanțe familiei alergătorului care a decedat, în mod tragic, după ce a luat parte la eveniment. Echipajul de urgențe a reacționat la teribila situație cu o rapiditate incredibilă și cu mult profesionalism. Toți cei care au luat parte la eveniment sunt profund îndurerați”.

Nu este pentru prima dată când au fost victime în rândul participanților la Semimaratonul de la Cardiff. În 2018, Ben McDonald și Dean Fletcher au intrat în stop cardiac și au decedat după ce au trecut linia de sosire a semimaratonului. Medicul legist a constatat că ambii au murit din cauze naturale.

La evenimentul din acest an, a luat parte un număr record de 27500 de alergători.