Știri

Ce avea Elena Ceaușescu in poșeta?

Multă lume credea despre Elena Ceaușescu că este o femeie foarte rea, fără credință în Dumnnezeu. La revoluție însă, cineva a găsit un obiect în poșeta ei care schimbă cu mult percepția despre ea. 

Fostul adjunct al Direcţiei de securitate şi gardă prezidenţială a lui Nicolae Ceauşescu rupe tăcerea. Adrian Eugen Cristea confirmă prezența iconiței și spune că obiectul religios se se afla cu un motiv în poșeta Elenei Ceaușescu în ziua execuției.

Existența ei nu a fost și nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei mulți până la răspunsul dat, deschide discuții. (…) De ce să nu admitem că, angajându-se în desfășurarea unei politici atee și având o situație materială deosebită, rezultată tocmai din susținerea unui regim, a preferat, ca atâția alții, acceptarea unei duplicități. Se mai știre că orice om care ajunge în situații deosebit de grele lasă la o parte orice ideologie și, atunci, face apel la credința în care s-a născut (…)”, a explică Adrian Eugen Cristea, potrivit Antena3.

Un detaliu surprinzător, ar spune mulți. Pentru că, să nu uităm că, potrivit mărturiilor apropiaților, ea a fost cea care a venit cu ideea de a demola biserici și alte bunuri obștești, iar soțul a încuviințat.

Totuși, la bătrânețe, Elena Ceaușescu a devenit mai spirituală. Deși, în cazul ei, nu era atât credință, cât superstiție.

Existența ei nu a fost și nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei mulți până la răspunsul dat, deschide discuții. […] De ce să nu admitem că, angajându-se în desfășurarea unei politici atee și având o situație materială deosebită, rezultată tocmai din susținerea unui regim, a preferat, ca atâția alții, acceptarea unei duplicități. Se mai știe că orice om care ajunge în situații deosebit de grele lasă la o parte orice ideologie și, atunci, face apel la credința în care s-a născut […]”, relatează aceeași sursă.