Știri

Află, când încep reducerile de Black Friday! Ce reduceri vor lansa marile magazine?

Black Friday 2019 reduceri. Ca în fiecare an, și în 2019, mulți dintre români așteaptă deja startul la reduceri de Black Friday pentru a-și achiziționa produse și servicii la prețuri semnificativ mai mici. Iată ce trebuie să știi despre Black Friday sau Vinerea Neagră, în România

Startul la reduceri de Black Friday 2019, în România, se dă în mod oficial în ultima vineri din noiembrie, dar multe magazine vor da tonul la prețuri mai mici cu o săptămâna înainte, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori.

Când începe Black Friday România 2019 la eMAG

Black Friday 2019 reduceri. Reprezentanții eMAG  au anunțat data pentru Black Friday 2019 la eMAG, aceasta are loc, pe 15 noiembrie, fiind evenimentul de shopping cu cele mai multe oferte și reduceri pregătite special pentru această zi, cunoscută și drept Vinerea Neagră.  Black Friday la eMAG înseamnă și reduceri de la partenerii din Marketplace.

Magazinele cu reduceri de Black Friday 2019

De la an la an, lista de magazine cu reduceri de Black Friday se extinde vizibil. Așadar, și de Black Friday 2019, vor fi reduceri în majoritatea magazinelor, cei dornici putând găsi reduceri semnificative la foarte multe categorii de produse și servicii. Printre produsele care se regăsesc în ofertă de Black Friday în România se număra televizoare, telefoane, laptopuri, produse din categoria Fashion și articole sportive, electrocasnice, accesorii pentru casă și grădină, produse de îngrijire personală pentru adulți și copii, mobilă, jucării și anvelope. Din lista de reduceri de Black Friday 2019 nu vor lipsi, de asemenea, nici vacanțele, biletele de avion, servicii de înfrumusețare, autoturisme și multe alte lucruri vândute de magazinele de specialitate.

Numai la eMAG, pentru Black Friday 2018, au fost incluse în promoție peste 3.000.000 de produse, cărora li s-au adăugat oferte speciale de la 6.100 de parteneri din Marketplace. Printre acestea s-au numărat bilete de avion și la festivaluri, pachete turistice, servicii de înfrumusețare, ceasuri de lux sau metale prețioase. În topul vânzărilor, de Black Friday 2018 la eMAG au intrat electrocasnicele mici, televizoarele, telefoanele, alături de produse IT, pentru casă și bricolaj, articole fashion și de îngrijire personală. Pe lângă mii de smartwatch-uri și console de jocuri, au fost adăugate în coș mașini și sute de mii de anvelope de iarnă, precum și alte produse de sezon: freze de zăpada, aeroterme, instalații de brad și jucării.

Cât au cheltuit românii la Black Friday 2018

Românii au cheltuit 33,6 de milioane de euro de Black Friday în magazinele ale căror plăți cu cardul sunt procesate de PayU. Cele 33,6 de milioane de euro reprezintă doar plățile cu cardul, nu și pe cele ramburs care sunt majoritare. Deci sumele cheltuite de români de Black Friday 2019 au fost cu mult mai mari, în realitate.

Anul trecut, în doar 24 de ore eMAG, a vândut de 459 de milioane de lei, adică undeva peste 98 de milioane de euro. 34% din acestă sumă a fost achitată cu cardul, iar restul ramburs.

De Black Friday 2018, eMAG a bătut noi recorduri, au avut 9.5 milioane de vizite. Timpul petrecut de români pe site ar fi însumat 227 ani, 341 zile, 16 ore. Doar în primele cinci secunde numărul de comenzi a fost de 21.170.

Black Friday 2019 reduceri. Cum să eviți să iei țeapă de Black Friday

  • Comparați prețurile la alte magazine. Dacă ați hotărât că vreți să achiziționați un produs de Black Friday, nu trebuie neapărat să îl achiziționați la prima promoție pe care ați pus ochii.
  • Verificați condițiile de livrare.  În cazul unei achiziții de produse de pe internet, ANPC recomandă utilizatorilor să verifice dacă retailerii informează corect asupra caracteristicilor produsului, despre condițiile de livrare sau modalitățile de plată. Astfel, puteți evita firmele-fantomă, care dispar cu banii fără a trimite produsele. Orice produs cumpărat online se poate returna în 14 până la 30 de zile.
  • Site-uri false. Un website bine realizat nu reprezintă automat un indiciu că respectiva companie respectă legea. Nu cumpăra de pe un site care nu îţi ofera în mod clar datele de contact, precum şi informatii despre identitatea companiei. Asigură-te că magazinul online are o secţiune de politică de confidenţialitate. Atunci când cumperi prin internet, ai aceleaşi drepturi privind garanţia, ca şi atunci când cumperi dintr-un magazin obişnuit.

Ce este Black Friday

Termenul de Black Friday, sau Vinerea Neagră, așa cum se traduce în limba română, este asociat unei zile de la finalul lunii noiembrie în care magazinele scot la vânzare produse cu reduceri semnificative. Acest prilej atrage, în replică, un val incredibil de cumpărători, care aproape că golesc stocurile magazinelor online și rafturile unde se găsesc produsele cele mai atractive.

Termenul de Black Friday a fost folosit pentru prima dată în Statele Unite,,  pentru a descrie traficul catastrofal din ziua de vineri care urma sărbătorii de Thanksgiving Day – Ziua Recunoștinței. Și tot în Statele Unite, imediat după Ziua Recunoștinței se dă și startul la reducerile de Crăciun. Astfel,  începând de acum trei decenii, termenul de Black Friday și reducerile de Crăciun fost asociate  și așa le-a rămas numele până în ziua de azi. Popularitatea de care s-a bucurat acest fenomen în Statele Unite i-a determinat și pe retailerii din alte țări să preia conceptul de Vinerea Neagră. Așa s-a întâmplat și în România, unde Black Friday se ține începând din 2011. Mai exact, în toamna anului 2011,  eMag a organizat pentru prima dată Vinerea Neagră în România.