Știri

Fenomen meteo catastrofal! Peste 1.600 de oameni au murit!

Specialiștii apreciază că acesta este cel mai puternic muson din ultimul sfert de secol. Potrivit datelor guvernamentale, până acum s-au înregistrat peste 1.600 de morți. 

Ministerul de Interne a anunțat că 1.673 de oameni au murit din iunie din cauza inundațiilor. Musonul, care în mod normal durează din iunie până în septembrie, a adus deja cu 10% mai multe ploi decât media ultimilor 50 de ani și se așteaptă să se liniștească abia luna aceasta, adică mai târziu cu o lună decât de obicei.

Ploile torențiale au creat haos, statele nordice Uttar Pradesh și Bihar fiind cele mai afectate, ultimele serii de averse provocând moartea a 144 de oameni, vinerea trecută.

În Patna, capitala statului Bihar, locuiesc în jur de 2 milioane de oameni, iar rezidenții au fost nevoiți să meargă prin apa care se ridica până la nivelul taliei, pentru a putea cumpăra mâncare.
În statul vecin, Pradesh, cu cea mai mare populație din India, ploile puternice au distrus peste 800 de case, iar recoltele fermelor au fost acoperite de ape. Multe decese provocate de prăbușirea clădirilor.

Oficialitățile spun că multe morți au fost cauzate de ziduri sau clădiri prăbușite, inclusiv în Uttar Pradesh și Maharashtra, care a înregistrat 371 de decese din cauza inundațiilor, cele mai multe din țară.