Vedete

Marea actrița Tamara Buciuceanu-Botez in continuare la terapie intensivă! Vezi veștile de la spital!

Tamara Buciuceanu-Botez va rămâne în continuare internată în Secția de Terapie Intensivă la Spitalul Elias din Capitală, fiind necesar ca actrița să fie ținută sub observație, chiar dacă evoluția stării de sănătate a acesteia este una favorabilă, au declarat surse medicale.

Tamara Buciuceanu-Botez rămâne la Terapie Intensivă

Evoluția stării de sănătate a actriței Tamara Buciuceanu-Botez este una favorabilă, au precizat surse medicale. Actrița va rămâne în continuare internată la Terapie Intensivă. În vârstă de 90 de ani, vedeta a fost internată de urgență joi, la Spitalul Elias din București.

“E internată, este în terapie intensivă, dar e conștientă, e cooperantă, nu e intubata sau ventilată. Aceasta internare a survenit pe fondul decompensării unei boli cardiace mai vechi. Niște probleme cardiace mai vechi acutizate”, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiță, pentru Mediafax.

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită “Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din “Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din “Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din “Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.