ExclusivȘoc

”Tripleta” de la Olt stă în resorturi de lux în Cuba

Reporterii D.A.S. au descoperit cum s-a închegat gașca din jurul lui Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi”, “mafiotul” de la ANIF (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare). E vorba de contracte atribuite de zeci de milioane de euro, dar și de o vacanță de lux în Cuba în resorturi exclusiviste și pe iahturi luxoase pentru Vali Țițirigă, Marius Oprescu și Marius Iancu, ”tripleta” de la Olt care a jefuit bugetul de stat, sub patronajul baronului Paul Stănescu, șeful grupării. Baron care, la votul de miercuri, din plenul Parlamentului, a contribuit la succesul Opoziției de a schimba data la care va avea loc votul împotriva Guvernului Dăncilă. StiriMondene.info, vine cu noi dezvăluiri-bombă.

O întâlnire ”de taină” s-a desfășurat, marți seară, la Trattoria Adagio – chiar lângă Camera de Comerț – între două nume ”grele” din spațiul politico-financiar autohton. Este vorba despre deputatul Marius Iancu și președintele ANIF, Florin Ionuț Barbu, cunoscut drept ”Busi”. Cei doi s-au întreținut, agreabil, timp de trei ore, iar ”ședința” a fost stropită cu vin roșu și ”afumată” cu trabucuri de calitate (TOATĂ POVESTEA AICI).

O parte din gruparea care a dat lovitura de peste 50 de milioane de euro

Contracte de peste 50 milioane de euro!

De precizat că Marius Iancu este partener cu nimeni altul decât Vali Țițirigă. Un norocos din punct de vedere financiar. De ce? Fiindcă Vali Țițirigă este cel care câștigă foarte multe licitații cu greutate în zona Olteniei.

(CITEȘTE ȘI: FABULOASA POVESTE A CELUI MAI BOGAT ROMÂN. DANIEL DINES A ”BIFAT” 3 DIVORȚURI ÎN ULTIMII 6 ANI!)

Iancu, Oprescu și Țițirigă sunt un… trio formidabil, iar StiriMondene.info, vă prezintă, în exclusivitate, cum s-a format “brigada” care a jefuit bugetul de stat și care este patronată de însuși baronul Paul Stănescu. În urmă cu zece ani, Valeriu Țițirigă era taximetrist pe propria mașină. Ulterior, l-ar fi cunoscut pe Marius Iancu, la momentul respectiv director la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, în prezent deputat. După ce l-a întâlnit, a înființat firma Wagramer Termo 2000.

Deputatul Marius Iancu și ”Busi”, președintele ANIF, au sărbătorit, cum se cuvine, succesele financiare

Inițial, societatea avea cifra de afaceri de aproape 20.000 de euro, iar contractele ar fi fost obținute, în mare parte, de la Marius Iancu, potrivit informațiilor obținute de reporterii D.A.S (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.RO). Apoi ultimul i l-a prezentat pe Vali Țițirigă lui Marius Oprescu, șeful Consiliului Județean Olt. Iar acesta din urmă ar fi convocat imediat primarii din județ și le-ar fi trasat sarcina ca lucrările importante să le încredințeze firmei Wagramer Termo 2000. Astfel, în foarte scurt timp, firma lui Vali Țițirigă a început să aibă contracte, atenție, de zeci de milioane de euro.

Așa că Vali Țițirigă ar fi devenit mâna dreaptă și omul de casă al lui Marius Oprescu, șeful Consiliului Județean Olt. Ținem, totodată, să semnalăm faptul că, în ultima vacanță, Vali Țițirigă ar fi fost însoțit în Cuba de Marius Oprescu și Marius Iancu. Prin prisma acestei prietenii, nu e de mirare că Vali Țițirigă a reușit performanța să pună stăpânire pe contractele de la ANIF, ce însumează peste 50 milioane de euro.

“Busi” ar avea, la rândul lui, o firmă de casă

De precizat că, înaintea lui Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi”, la ANIF a fost șef Adi Barbu, care, prin firma lui de casă pe nume PANADRIA, a obținut contracte uriașe din bani publici. Nu direct de la ANIF, ci, printr-o schemă ingenioasă, de la Consiliul Județean Vâlcea. Dar să revenim la actualul boss de la ANIF, “mafiotul” Florin Ionuț Barbu, zis și “Busi”. Acesta ar fi fost catapultat în vârf de Marius Oprescu, astfel că i-ar fi dator vândut. Cum scapă de datorie? Foarte simplu: o stinge atribuindu-i contracte de peste 50 milioane de euro firmei controlate de Vali Țițirigă.

La rândul lui, Florin Ionuț Barbu are și el o firmă de casă, Carmin PopStar Prod S.R.L., din județul Olt. Deși, în urmă cu câțiva ani, era un simplu service, societatea a obținut contracte de la instituțiile publice. Firma ar fi fost înființată peste noapte în Slatina, special în acest sens, de către “Busi”. Potrivit unor surse demne de încredere, această societate urmează să câștige lucrări în valoare de zeci de milioane de euro. Desigur, potrivit acelorași surse, baronul Paul Stănescu, președintele PSD Olt, ar guverna, de fapt, întreaga gașcă, Marius Oprescu fiind omul lui de încredere.

Ce motive de “trădare” ar avea Paul Stănescu

De remarcat că același baron dă semne că ar trăda tabăra PSD tocmai pentru a avea acces în continuare la banii publici. Mai precis, la ANIF, unde l-ar fi implantat pe “Busi” pentru a face jocurile tripletei Vali Țițirigă-Marius Oprescu-Marius Iancu, pe care o patronează.  Așa se face că Paul Stănescu a votat miercuri în favoarea opoziției, în plenul reunit, explicând că a apăsat din greșeală alt buton. În plus, după şedinţă, Paul Stănescu a fost văzut dând mâna cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, ceea ce a dat apă la moară suspiciunilor privind o trădare din partea vicepreşedintelui PSD.

De menționat că Marius Oprescu nu are legături doar cu oameni de afaceri importanți, ci și cu Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, personajul ajuns în atenţia presei prin prisma legăturilor sale din lumea politică şi nu numai.

Marius Oprescu, prieten la cataramă cu Bercea Mondial

“Mafiotul” de la ANIF ar fi avut grijă de oamenii lui

La rândul său, „Busi” ar fi adus la ANIF, în funcții importante, persoane care să-i urmărească interesele. Spre exemplu, Narcis Manicea, care ar fi folosit ca instrument de propagandă pentru partid. Narcis Manicea este fiul primarului PSD Gheorghe Manicea, din comuna Osica de Sus. Interesant este că, în această localitate, Darius Vâlcov a ascuns tablouri și lingouri de aur pe care le-ar fi primit ca mită pe când era primarul Slatinei, potrivit dosarului său de la Înalta Curte.

De asemenea, Mariana Streche ar fi angajată la ANIF Olt tot de către “Busi”. De menționat că Mariana Streche, soțul său Marian și fiul Marius au fost părți în dosarul lui Darius Vâlcov.

Mai amintim că Florin Ionuț Barbu a plecat director la ANIF din funcția de Director Taxe și Impozite – Primăria Slatina. În funcția pe care a părăsit-o, “Busi” și-ar fi lăsat alt locotenent, pe Alin Calotă, nepotul Marianei Streche. Soția lui Alin Calotă a fost, la rândul ei, inculpată în dosarul lui Darius Vâlcov.

Florin Ionuț Barbu nu și-ar fi uitat nici fratele, care a fost angajat la Oficiul Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Olt, după ce a promovat cu brio examenul la Serviciul Active Fizice și Plăți Directe. De remarcat că Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale este condusă, la nivel central, de Adrian Ionuț Chesnoiu.

Iar la ANIF Olt a fost admisă pe postul de consilier IA – Biroul Resurse Umane, cumnata lui… Adrian Chesnoiu. Pentru că, logic, o mână spală pe alta. Iar cuplul Chesnoiu – “Busi” ar cunoaște foarte bine fenomenul.

Vali Țițirigă și licitațiile câștigate ”la foc automat”

Pe data de 13 septembrie a acestui an, omul de afaceri Vali Țițirigă (firma Wagramer Termo 2000 SRL)  a dat o lovitură de proporții, câștigând o licitație ”grea” organizată de ANIF – ”Proiectare (unde este cazul), asistenţă tehnică (unde este cazul) și execuție lucrări pentru următoarele sedii aparținând Inspectoratului de Stat în Construcții: Lotul 1 : Execuție lucrări pentru obiectivul de «Efectuare lucrări de reparații capitale respectiv: restaurare, consolidare, modernizare, recompartimentări interioare și extindere, amenajare incintă și împrejmuire, etc. și reparații la corpurile anexă ale sediului Inspectoratului Județean în Construcții Olt» + Lotul 3: Proiectare, asistenţă tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Construire sediu Inspectoratul Județean în Construcții Vâlcea»)”.

Este vorba despre sume impresionante – 1.481.601,79 RON – LOT 1 – si 2.655.923,09 RON – LOT 3. Dar această victorie nu este altceva decât urmarea altor succese financiare spectaculoase, demne de a fi semnalate în context.

– 06.08.2019 – ”Modernizarea si retehnologizarea infrastructurii de irigații PLOT SPP10 din cadrul OUAI Găneasa, județul Olt” finanţat prin PNDR, – Submăsura 4.3 –

Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”)

– 16.07.2019 – ”Proiectare și execuție Reabilitare termica Bloc Central (Corp C1 + Corp C10)”.

– 31.07.2018 – ”Proiectare și execuție lucrari «Extindere și schimbare de destinatie corp C1 demolare corp C2,C3,C4,C5 la imobil creșa nr.1, în vederea aducerii in

stare de funcționare și desfășurării de activități medicale»”.

– 28.06.2018 – ”Lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare din cadrul Filialelor Teritoriale ale Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare – Rev. 20″.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected]