PoliticăȘtiri

TVR a difuzat un episod cu Liviu Dragnea în emisiunea Viața Satului

Deși se află de aproape cinci luni la închisoare, Liviu Dragnea este “prezent” și în casele românilor. Politicianul a apărut într-un subiect la emisiunea Viața Satului, în ședința comună a birourilor permanente din Senat și Camera Deputaților, care a avut loc pe 24 septembrie.

Din partea TVR a fost prezent Cristian Zgabercea, manager de proiect, iar subiectul a fost campania electorală la TVR și radioul public. Discuția pe campanie a ajuns inevitabil și la prezența lui Liviu Dragnea, fostul președinte PSD, în plină campanie la europarlamentare, scrie paginademedia.ro.

Irinei-Sorina Coliță, reprezentanta lui Theodor Paleologu, candidatul PMP, a ținut să le spună celor de la TVR să încerce să evite prezența politicienilor: „Un singur lucru aș mai dori: aș dori să profit de acest context și, cu cât de multă diplomație pot, aș vrea să rog Televiziunea Română să încerce în această campanie să evite prezența politicienilor la emisiuni de tipul «Viața Satului» în plină campanie electorală, emisiuni de folclor sau alte emisiuni care fac audiență mare la TVR și unde la Europarlamentare ne-am trezit cu liderii unor partide politice, și nu a fost foarte în regulă, nu a fost echitabil”.

În replică, Marcel Ciolacu (PSD), șeful Camere Deputaților, i-a răspuns: „Am înțeles aluzia dumneavoastră. Să știți că se pare că nici nouă nu ne-a fost foarte folositoare.”

Liviu Dragnea ar putea să treacă la regim semideschis după executarea unei cincimi din pedeapsă

Comisia de la Penitenciarul Rahova a decis ca Liviu Dragnea să execute pedeapsa la această unitate de detenţie. Liviu Dragnea ar putea să treacă la regim semideschis după executarea unei cincimi din pedeapsă. După această perioadă, comisia se va întruni din nou pentru a decide în ce unitate continuă Dragnea executarea pedepsei, însă Penitenciarul Rahova nu are regim semideschis. De altfel, fostul preşedinte PSD a depus o cerere pentru a rămâne în continuare în regim de detenţie la Penitenciarul Rahova, astfel încât familia şi cei apropiaţi să-l poată vizita.

Fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea, a fost încarcerat luni – 27 mai – în Penitenciarul Rahova, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Fostul lider PSD a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

A fost cea de-a doua condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea, după cea din dosarul referendumumului, atunci când a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.