Știri

O adolescentă de 17 ani a fost violată și a rămas virgină

Trei tineri, din Iași, sunt acuzați că au abuzat sexual o minoră, însă, cu toate astea, victima a rămas virgină. Din cauza acestei situații, cel puțin ciudată, violul trebuie demonstrat acum, cu greu, în instanță. 

Un proces cu acuzaţii extrem de delicate va începe, în perioada următoare, la Judecătoria Iaşi. Trei tineri din satul ieşeană Păun, Mihai N. (16 ani), Constantin Rânţar (18 ani) şi Sebastian Zamfir (18 ani), sunt acuzaţi că au abuzat sexual şi fizic o minoră din Iaşi.

Spre deosebire de alte cazuri de viol, în care probele medico-legale sunt relevante, acest caz va fi un adevărat test pentru judecători, care vor trebui să demonstreze că agresorii sunt vinovaţi, în condiţiile în care victima, deşi ar fi fost obligată să întreţină raporturi sexuale normale de mai multe ori, a rămas virgină. Partea vătămată din acest proces, E.B. (17 ani), locuia la momentul faptelor cu tatăl, mama lucrând în străinătate.

Vara trecută, fata s-a împrietenit cu un băiat dintr-o comună ieșeană, la a cărui petrecere aniversară a mers. Acolo, l-a întâlnit pe Mihai N., cu care s-a împrietenit. Băiatul şi minora au mers apoi la casa bunicii lui Rânţar, unde, spun anchetatorii, aceştia au făcut sex consimţit.

La casa respectivă a venit și Constantin R., iar cu complicitatea iubitului fetei, tânărul ar fi violat minora, susţin procurorii. Abuzurile ar fi continuat şi zilele următoare, iar la ele s-au alăturat un alt prieten de al lor, Sebastian Z.

O colegă de-a victimei, care a văzut că fata fusese agresată, a discutat cu ea şi a înregistrat convorbirea. Ulterior, înregistrarea a fost trimisă mamei victimei, care, la finele lunii iulie, a venit din străinătate, a mers la Poliţie şi a formulat plângere.

A urmat expertiza medico-legală, ale cărei concluzii nu au ajutat nici ele procurorii. „Numita B.E. este virgină la data examinării, dar conformaţia morfo-funcţională a himenului permite consumarea unui act sexual vaginal fără deflorare, realitatea violului putând fi stabilită pe cale de anchetă“, e concluzia legiştilor.