Știri

Ștefan se grăbea sa ajungă la pescuit! El este șoferul de TIR care a provocat carnagiul din Ialomița!

Ieri dimineață a avut loc în Ialomița unul dintre cele mai grave accidente produse în 2019, în România. Șoferul unui TIR a pătruns pe contrasens și a lovit în plin un microbuz care transporta mai multe angajate, navetiste, ale unui lanț de supermarketuri din București. 

Un grav accident s-a produs în Ialomița, sâmbătă dimineaţa. 10 oameni au murit după ce un microbuz de pasageri a fost lovit de un TIR, în apropiere de satul Sfântu Gheorghe. Alte 7 persoane au fost rănite.

Opt dintre victime sunt femei care lucrau la Mega Image, în Bucureşti, şi se îndreptau spre serviciu. A murit şi şoferul microbuzului în care acestea se aflau.

Accidentul s-a produs pe Drumul Naţional DN2A, Slobozia – Urziceni, între raza localității Sfântul Gheorghe, din comuna Balaciu. Şoferul TIR-ului care a intrat pe contrasens, Viorel Ștefan Ilie, în vârstă de 43 de ani, din Poiana, venea de la Tg. Jiu, unde încărcase fulgi în semiremorcă.

Din motive pe care poliţiştii nu le-au elucidat încă, a intrat pe contrasens, a lovit microbuzul, apoi camionul s-a răsturnat în afara şoselei şi cabina s-a făcut praf!

Șoferul de TIR se grăbea să ajungă la pescuit

Ministrul Transporturilor a anunţat că poliţiştii au recuperat tahograful din cabina camionului şi se vor verifica timpii de odihnă şi viteza avută la impact. De asemenea, a mai spus Cuc, şoferul oprise cu 3 km. înainte de locul accidentului, la popasul din comuna Malu, unde a băut o cafea.

Potrivit unor surse, el se grăbea să ajungă acasă pentru a merge apoi la pescuit. Pe pagina de facebook a şoferului acesta a postat mai multe fotografii în care arată pasiunea lui pentru pescuit.

Microbuzul în care se aflau 16 oameni a fost efectiv spulberat de TIR-ul ajuns pe contrasens, iar impactul a fost unul devastator. Zece oameni, respectiv cei doi șoferi și opt pasagere din microbuz, și-au pierdut viața pe loc.

Alte șape persoane au fost grav rănite și au ajuns la spitalul din Slobozia, dar și la spitalele Floreasca și Bagdasar-Arseni din Capitală.